Inspireren

Tentoonstellingen

Inspireren

Tentoonstellingen

Creating an inspiring environment

Ik ontwikkel tentoonstellingen en neem daarvoor zelf het initiatief. Geschiedenis en politiek zijn de bronnen die mij inspireren. De thematiek versterkt zich sinds ik woon en werk op een van de forten van de Stelling van Amsterdam. 

Ik onderneem graag. Als kunstenaar werk ik vanuit mijn eigen thematiek en nodig ik collega-kunstenaars uit om samen met mij werk te tonen. Ik maak  tentoonstellingen als zelfstandig curator op eigen initiatief en selecteer daarvoor bijzondere inspirerende locaties en tentoonstellingsplekken. 

Daarbij zorg ik voor financiering, acquisitie, selectie, planning en waar nodig beheer vanuit een ondernemend model.

Fiat Lux, Zaalbeeld tentoonstelling , Vishal/Bavo Haarlem, 2013

Fiat Lux

Deze tentoonstelling verbeeldt wat een crisis kan oproepen en geeft een respons in verhaal en beeld.

Lees meer

The Donald, Zaaloverzicht van installatie van 24 tekeningen op plaatmateriaal, 21 x 30 cm, Fort bij Asperen, 2018

I am your Master

De inhoudelijke inspiratie voor de tentoonstelling lag in de moderne leiderschapscrisis.

Lees meer

De Revolutie Die Niet Doorging (2005), Mieke van de Voort in tentoonstelling I Am Your Master Kunstfort bij Vijfhuizen 2010

Kunstfort bij Vijfhuizen

Na een voorbereiding van ruim vier jaar opende het Kunstfort bij Vijfhuizen in mei 2005 de deuren. Daar stelde ik  drie keer een jaarprogramma samen. en hebben we in de voorbereiding twee voorbereidende tentoonstellingen georganiseerd. 

Lees meer

#nieuwjaarscadeau | André Pielage | #nieuwjaarscadeau | Tentoonstelling Een schitterende afzondering Fort bij Asperen 2019

Fort bij Asperen

Eind november 2017 berichtte Stichting Kunstfort Asperen dat zij gingen stoppen met de activiteiten op het fort. Daarmee dreigde een einde te komen aan dertig jaar kunsttentoonstellingen. Sinds april 2018 is Fort bij Asperen voor twee jaar in beheer genomen. 

Lees meer

Ik ben altijd op zoek naar thema’s die ik vind in de actualiteit. Mijn interesse in historische processen en parallellen zijn een voedingsbodem voor tentoonstellingen.

bekijk alle tentoonstellingen